Det här är Koenigseggs nyhet Jesko

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 136 Views

Christian hyllar sin pappa

Koenigseggs nyhet som de nu visar upp i Genève är den här - Jesko. Det är en hyllning till Christians pappa med samma namn och det vassaste tillverkaren någonsin har byggt.

Motorn ger 1 600 hästar och 1 000 newtonmeter i vrid om man tankar E85 och det här blir alltså ersättaren till Agera RS. Motorn är samma V8:a på 5,0 liter med dubbelturbo som man har använt innan, men den har uppdaterats på många punkter. Till paketet kopplas Koenigsegg Light Speed Transmission (LST) som är en nyutvecklad växellåda med nio stycken lägen. Den kan hoppa runt bland växlarna för att att bjuda på mest kraft och behöver inte stega sig igenom alla för att växla upp eller ned. Bilens vikt anges till 1 420 kilo.

Jesko har fyrhjulsstyrning och bakhjulen kan vridas upp till tre grader. Det finns även aktiv aerodynamik i form av en stor frontsplitter med flärpar som fälls upp eller ned beroende på hur man kör för att hela tiden optimera downforcen. Baktill sitter på klassiskt manér en jättevinge och den kan generera hela 800 kilos downforce vid 250 km/h. Max marktryck ligger på 1 400 kilo.

Vad bilen kommer att kosta och när den kommer att lanseras är oklart för tillfället. All information om den hittar du på länken nedan.www.koenigsegg.com

Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/art/394123/det_hr_r_koenigseggs_nyhet_jes/


Comments